Parkeren Schiphol

Parkeren op Schiphol kan flink verwarrend zijn. Schiphol is een van de grootste en drukste luchthavens van de wereld, dus niet alleen het vliegverkeer van Schiphol is enorm druk, maar ook het autoverkeer is als gevolg daarvan een van de drukste. Desalniettemin is het parkeerbeleid van Schiphol en de parkeerfaciliteiten rond de luchthaven zeer goed geregeld en duidelijk aangegeven. Er zijn direct bij de luchthaven zelf drie verschillende parkeerfaciliteiten en rond Schiphol zijn ook nog eens een flink aantal faciliteiten ingericht waarmee parkeren op Schiphol lang niet zo moeilijk is als het lijkt.

Naast de verschillende parkeergelegenheden heeft Schiphol om parkeren op Schiphol makkelijker en goedkoper te maken ook nog eens verschillende programma’s voor bezoekers en mensen die op reis gaan. Allereerst is er de bezoekersparkeerplaats welke bedoeld is voor kort parkeren op Schiphol. U kan uw auto in deze parkeergarages welke als P1 en P2 aangegeven worden parkeren als u bijvoorbeeld iemand op moet halen of weg moet brengen van de luchthaven, of als u zelf even een weekeindje weg gaat. Parkeren op Schiphol is dus op meerdere plekken mogelijk.

Lang parkeren op Schiphol is ook mogelijk in de faciliteit voor lang parkeren, welke aangegeven is als P3. Deze ligt wat verder weg van de luchthaven, maar als u hier parkeert is het goedkoper per dag dat uw auto er staat, en u wordt gratis met een pendelbus van en naar de luchthaven gebracht zodat u het hele eind niet hoeft te lopen. Als speciale service biedt Schiphol ook nog het zogenaamde Valet Parking aan wat verreweg de meest makkelijke en comfortabele manier is om te parkeren op Schiphol. U parkeert uw auto gewoon direct voor de vertrekhal en geeft uw sleutels dan af aan de Valet Parking balie. Het personeel parkeert uw auto dan voor u in een ruimte welke niet toegankelijk is voor derden. Hiermee is parkeren op Schiphol ook nog eens bijzonder veilig voor uw auto.